top

Greve RC Center på besøg hos Bastrup flyverne i Lynge

Turen starter i klubhuset i Greve hvor der serveres hjemme bagte boller og kaffe, snakke går om flyverne, hvor lang tid man har fløjet og hvad programmet for i dag er. 

Efter at flyverne er færdig justeret og batterierne er opladt går turen mod Lynge. Bastrup flyverne holder til mellem markerne ved Lynge, der er super flot udsyn til alle sider og højt til loftet.  

Da vi ankommer er den første kunst flyver allerede i luften og der står flere på jorden klar til take off, der bliver taget godt imod os og snakke falder hurtigt på flyverne, samt om området og hvilke regler der skal overholdes når man flyver i Lynge.

Mens vi står og kikker på kunstflyvning snakkes der om teknik, hvor stor er flyverne, hvad vejer de og hvad kan de. Sagt på en anden måde hvad er forskellen på jeres og vores flyvere. 

Efter et stykke tid bliver der budt på kaffe og kage, snakken går livligt hen over kaffebordet, om de forskellige programmer man kan flyve som kunstflyver, hvad der kræver at flyve kunstflyvning og om hvordan det foregår når man er til konkurrence med sin flyver. 

Som de fortæller er kunstflyvnings programmerne en måde at gøre flyvningen mere interesant, man føler man har mere kontrol over flyveren, “at man flyver den”. 

Mens vi sidder og hygger kommer der en motorcykel kørende, han havde set ude fra vejen at der forgik noget på flypladsen så måtte man jo lige ned og kikke, samt få en hygge snak med gutterne, endnu en fly entusiast kom forbi. 

Efter nogle timer bliver alle enige om at pakke sammen, blæsten er taget til i styrke og alle er trætte, det har været en super oplevelsesrig dag, hvor vi fra Greve har set en anden måde at flyve på og fået et andet indtryk af kunstflyvning end vi havde da vi kom. 

Et stort tak til Bastrup flyverne for en dejlig dag, håber vi kan gøre det igen til næste år når vejret igen bliver solrigt 

Artiklen er skrevet af Hart


Relaterede dokumenter:

MANGE FINDER VEJ TIL GRCC